PC_SIMU V3 Türkçe Çevirisi

Eren



PC_SIMU bilindiği üzere sanal SCADA simülasyon programıdır daha öncesinde V1 sürümünün Türkçe ve İngilizce çevirisi bulunuyordu fakat son çıkan V3 sürümünün Türkçe yada İngilizce çevirisi bulunmuyordu ihtiyaçlar doğrultusunda bu programın türkçeye çevirilme işlemine başladık fakat çeviri sadece tarafımca yapıldığı için gözden kaçan hatalar bulunuyor olabilir bu konuda da sizden yardımınızı bekleriz. 


V1 ve V3 Sürümü Arasındaki Farklardan Bahsedelim


V1 sürümünde sadece S7-200 simülatörü ile sanal scada simülasyonu yaparken V3 sürümünde S7-200, S7-1200, S7-1500, LOGO ve Arduino simülatörleri ile Sanal SCADA simülasyonu yapma imkanımız bulunuyor.

Peki Neden Bu Programı Kullanıyoruz ? Neden önemli ?


Bu program sayesinde öğrenme evresinde olanlar yada hazırlamış olduğumuz bir devreyi sanal ortamda güvenli bir şekilde test etmek için kullananlar için önem arz eden bir devredir. Gerçek hayatta özellikle öğrenme evresinde olan kişilerin belirtmiş olduğum cihazları alıp öğrenmeye çalışması maliyet açısından çok fazla olduğu için sorun arz etmektedir, bu yüzden dolayı bu tür programları kullanıyor olmamız bizim için önemlidir. 

Programın İndirilmesi ve Yüzeysel Arayüzü Gösterimi


Aşağıdaki videoda programın indirilmesi ve yüzeysel şekilde programın arayüzü gösterilmektedir, daha detaylı bir şekilde programın temel çalışmasını anlamak için kanalımızda V1 sürümüyle yapılmış bir adet video bulunmaktadır dilereseniz onuda inceleyebilirsiniz.






Programın Çalışması ve Uygulama Gösterimi

Programın çalışma mantığını S7-1200 ile hem blogunda hemde youtube da uygulamalı olarak Erol İŞÇİOĞLU (Erolcum) hocam çok detaylı bir şekilde sağolsun anlatmış. Hocam diyorum her ne kadar kendi blogundaki özgeçmişinde mühendis olduğunu yazsada bir çok öğrenci arkadaşımızın bu meslekte kendini geliştirmesi için çevirisini yaptığım bir programın detaylı anlatımını bize yaptığı için. 


YouTube Videosu İçin Tıklayınız                









Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et) #days=(20)

Web sitemiz deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır.
Ok, Go it!